Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.

Alaçatı

Kapsül Dolap

23.03.2023

Fazla kıyafet ve kalabalık sevmeyenlerin minimal yaşam tarzlarına uygun olan kapsül dolap, temelde modası geçmeyen parçaların etek, pantolon, ceket gibi parçalarla bütünlük sağlaması için oluşturulmuştur. Alaçatı pazarı her zaman en moda olanı size sunar. Sizin pazardan aldığınız kıyafetleri birçok aksesuarla uyumlu hale getirip minimal bir dolap oluşturmanız gerekiyor. Alaçatı’da alışveriş yapmak güzel ve düşündürücüdür. En trend olan ürünleri almak ister ama aralarından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Hepimizin kapsül dolaba ihtiyacımız olduğunu kıyafetlerimizin çok olmasından anlıyoruz. Her modaya uygun olanı aldığımız, ama günü geçtikten sonra bir kenara bıraktığımız oluyor. İşte bu yüzden az eşya çok huzur demeli ona göre bir dolap oluşturmalıyız. Günümüzde oldukça yaygın bir kullanımı olan kapsül dolap az kıyafet ile sade bir giyim anlayışını ifade ediyor.

Sade bir hayat istiyorsanız öncelikle kapsül dolaba geçiş yapmalısınız!

Kapsül Dolap Nedir?

Kapsül dolap nedir? Hadi biraz bununla ilgili  konuşalım. Kapsül dolap, birbirleriyle renk uyumu ve stil birliği içinde olan küçük giysi koleksiyonlarıdır. Eğer bunun yeni bir kelime, şimdilerde trend olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, çünkü Amerika’da bu terim ilk kez 1940’lı yılların başında kullanılmaya başlandı.1970’lerde Londra’da Wardrobe adlı bir butiğinin sahibi olan Susie Faux, modayı elverişsiz bulmuştur. İnsanların, özelikle de kadınların çeşitli moda ürünlerine çok fazla bütçe ayırdığını düşünüyordu. Ayrıca, bu ürünler yetersiz dikilmiş, kötü bir uyum sağlamış olup muhtemelen gelecek yıl sezonu olmayacaktır. Her zaman dolabınızda olan elbiseler ile ilgili 2023 Alaçatı elbise modası adlı yazımıza bakabilir ve fikir edinebilirsiniz. Bugünün giysi dolu gardroplarını ve “Giyecek hiçbir şeyim yok” şeklinde yakınan sahiplerini görseydi Susie Faux muhtemelen kriz geçirirdi. Kapsül dolap fikrine de işte bu yüzden sahip çıktı. Bahse konu gardrop, zamana meydan okuyan kıyafetlerden, yani sık sık değişen moda trendlerinden etkilenmeyen belirli mülk parçalarından oluşuyordu. Hepimiz alışverişi çok severiz, bizi rahatlatır, canlandırır. Ama daha sonra aldığımız ürünün gereksiz olduğuna karar verir ya atarız ya da başkasına veririz. Kapsül dolap yaparak paramızı daha verimli kullanarak, yatırım yapabiliriz, eksik olan başka şeyler alabiliriz.

Kapsül Dolap Hazırlama

İşin en zor ve en eğlenceli kısmı dolabınızı hazır hale getirmektir. Dolabınız hazır hale geldiğinde yarın ne giysem, giyecek bir şey bulamıyorum, bunları kullanmıyorum, ama atamıyorum da demeyeceksiniz. Zihin yorgun değil, dinlenmiş olacak. Çok sevdiğiniz rengi seçmekle işe koyulabilirsiniz. Sonrasında bu seçtikleriniz ile tatile çıkabilirsiniz. Tatil valizi hazırlama ile ilgili kaygılarınızı sayfamızda giderebilirsiniz.

  • Dolabınızda fazla olan eşyaları bir köşeye ayırın. Daha sonra elinizden çıkarın onları.
  • Giydiğiniz kıyafetleri bölümlere ayırın.
  • Beğendiğiniz renkte olanları bir kenara, sevmediğiniz halde dolabınızda bulunanları bir kenara koyun.
  • Aynı şeyi aksesuarlarınız içinde yapın.
  • Her kombine uyum sağlayıp sağlamadığına bakın.
  • 60 parça ile kapsül dolap olmaz. Kendinize 30 ile 35 arasında parça seçerek gardırop oluşturabilirsiniz.
Vazgeçilmez renklerin olduğu askılık

Sevilen renklere göre kapsül gardrop

Kapsül dolapta bulunan beyaz ve kahverengi ağırlıklı kıyafetler

Belirli renklerin hakim olduğu dolap

Renkli kıyafetlerin olduğu kapsül dolap

Renkli kıyafetlerin uyumu

Kıyafet Seçimi

Bazı soruları kentinize sormanızı isteyeceğim kıyafet seçimi yaparken. Üzerinize tam oturdu mu? Şık ya da rahat olan kıyafetlerinizin size göre olması çok önemlidir. Rahat mı? Rahatlık vazgeçilmez bir unsur. Vücudunuzun huzur içinde olması için seçeceğiniz kıyafetlerinde sizi bunaltmaması gerekli. Emin değilseniz, sadece deneyin. Gevşek veya çok bol kıyafetlerin kapsül gardırobunuzda yeri yoktur. Kentteki hava koşulları için uyumlu mu? Yaşadığınız yer 3 ay yaz sonrasında hep soğuk ise ona göre kıyafetler bulundurmalısınız. Yazın giydiklerinizi kışın kaldırmalı. Kışın giydiklerinizi ise yaz geldiğinde toplamalısınız. Dolabınızda daha az eşya ve iklimine göre kıyafetler bulunur. İstediğiniz zaman, istediğiniz kombin ile kullanabilir misiniz? Seçeceğiniz parçaların bu soruyu cevaplaması lazım. Diğer kıyafetlerinizle uyumlu mu? Ana renklerden oluşmasına önem vermelisiniz kombinlerinizin. Tekrardan giymek istiyor muyum? Cevabınız evet ise sizinle kalabilir.

Kıyafet Kategorisi

Kıyafetlerinizi belirli bir kategoriye ayırırsanız dolap düzenini sağlamış olursunuz. Ben kendime göre bu şekilde kategori ettim. Yapmış olduğunuz kapsül dolabı merak ediyorum. Bizimle de paylaşırsanız seviniriz.İç çamaşırları, çoraplar, belli aksesuarları yazmadım. Onların da fazlası çok yer kaplar. Kullanmadıklarınızı geri dönüşüm kutusuna atabilirsiniz.

Günlük Kıyafetler: Markete, manava giderken giydiğiniz kıyafetler.
İş Kıyafetleri: Ceket, pantolon, gömlek.
Spor Kıyafetleri: Tayt, eşofman takımı
Eğlence Kıyafetleri: Randevu, yemek, parti
Deniz ve Havuz Kıyafetleri: Mayo, bikini, şort

Renkler

Ana renklerinizi seçmelisiniz; siyah, kahverengi ve lacivert. Bütün her şey ile uyumlu renkler; beyaz, bej ve gri. Birkaç tanede canlı renklerden ekleme yapabilirsiniz. Acun Ilıcalı, Mark Zuckerberg, Cem Yılmaz, Christopher Nolan, Drew Barrymore gibi ünlü isimleri takip ettiğimizde renk uyumlarını ve tercihlerini belirli renklerde olduğunu görüyoruz. Ama bunlar çok tercih ediliyor diye illa bunları seçmek zorunda değilsiniz. Siz hangi rengi seviyorsanız ve hep kullanıyorsanız onları tercih edebilirsiniz.

Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Hediye Alan
Ben Hediye Alan. Hayatımda sevdiğim üç şey: Okumak, araştırmak ve gezmek. Gezmeye 2013 yılında okurken başladım. Gezmenin bana kattığı güzellikleri seviyorum. Alaçatı da gezmeyi ve online magazinde bildiklerimi aktarmayı seviyorum. Bu yüzden Alaçatı otelleri sayfasına yazar olduğum ve gördüklerimi aktardığım için mutluyum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları