Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.

Alaçatı

2023 Alaçatı Elbise Modası

15.03.2023

Yazın ve kışın vazgeçilmez parçalarıdır elbiseler. Hem şık hem de sade olarak kullanabileceğimiz elbiseler bizi her zaman güzel gösterir. Alaçatı sokakları güzel ve şık elbiseleriyle keşfe çıkan kadınları ile de daha da güzelleşiyor. Alaçatı’da kış soğuk ve huzurlu geçer. Yaz ise tatilin en eğlenceli yanını ve denizin rahatlatan suyuyla güzel bir tatil geçireceksiniz. Sonrasında ise en güzel elbiselerinizi giyip eğleneceksiniz. Ve unutmayın elbise modası takip etmek için Alaçatı’da cumartesi günleri Pazar kuruluyor oraya gidip bakabilirsiniz.

Güzel bir elbise sizi güneşten daha aydınlık gösterecektir.

Yazlık Elbise

Elbise seçerken mevsimine dikkat etmemiz gerekiyor. Ve modayı takip etmeliyiz. Modayı takip etmeye başladığımızda Alaçatı’nın bunu size her köşede gösterdiğini görüyoruz. Yazlık elbisenin en son trendini Alaçatı pazarı ve Çeşme pazarlarında görebilirsiniz. Daha özgür ve konforlu hareket etmenizi sağlayan kıyafetleri yaz döneminde tercih edebilirsiniz. Yine aynı şekilde yaz sezonunda da değişik renklerdeki elbiseler göz önündedir. Sadece yazın değil her anda güzel olacaksınız. Yaz aylarının vazgeçilmezi cıvıl, cıvıl renklerdeki elbiselerinizle tarzınızı sergileyebilirsiniz. Aynı zamanda kumaşın seçiminde çok dikkatli olunmalıdır. Yaz sıcaklarında, kalın kumaşlardan kaçın. Bunların yerine ince kumaşları tercih ederseniz rahat edersiniz. Hazır yazlık elbise modellerinde seçim yaparken ince olmalı ama içinin görünmemesine dikkat edin. Pamuklu kumaşlar bedeninizi terletmez ve elbisenizin içinde kendinizi rahat hissedersiniz. Pamuk kumaşı tercih ettiğimiz türlerden biridir. Pamuk elbiseler, yumuşaklıkları nedeniyle kadınlar için vazgeçilmezdir. Yaz sezonu için kısa elbiselerin en güzel mevsimlerden biri olan yaz ayında en popüler stilleri olabilir.

Yazlık Elbise Modelleri

Kışın bitmesiyle ilkbaharın gelmesi ve sıcakların artmasıyla elbiseler bakıyor ve modayı araştırıyoruz. Peki bu mevsimlerde nasıl giyinmeliyiz ona bakacağız. Bahar aylarında kış sezonunun soğuğu yerini sıcak havaya bırakır. Bu giysi yükünden kurtulmanızı sağlayıp daha hafif giysiler giymenize olanak tanır. Renklerde ve kıyafetlerde bir canlanma var. Kış aylarındaki siyah ve gri tonların yerini ilkbaharın cıvıltısına bıraktı. İlkbaharın renkleri arasında bebek mavisi, ot yeşili ve açık tonlardır. Siz de ilkbahara bu tonlarda elbiseler seçerek girmiş olabilirsiniz. Baharlık elbise modellerinin genel olarak çiçekli, desenli ve sade olduğu görülüyor. Bahara özgü renkler kullanarak giysilerinizin olasılıklarını genişletebilirsiniz. İlkbaharla havanın ısınmasıyla birlikte elbise seçiminizi kısa elbiselerden ve bol elbise seçebilirsiniz. Üzerinize yelek ve bir ceket giyerek kendinizi hafif esen rüzgardan koruyabilirsiniz. Elbise yırtmaçları da bu sezon kullanılabilecek türlerden birisi olabilir.

Gözleri kamaştıran boncuklu elbise

© Bu görselin tüm hakları Sherri Hıll şirketine aittir.

Yaza damgasını vuran elbise

Elbise modası takip edenler mavi ve taşlı elbisenin güzelliğine hayran kalır

© Bu görselin tüm hakları Sherri Hıll şirketine aittir.

Rengi ve rahatlığıyla yaza hazır elbise

Günlük Elbise

Her zaman tercih ettiğimiz elbiselerdir. Rengi, kumaşı, dokusu bizim tercihlerimize göre değişir. Günün her saatinde giyebileceğimiz genellikle bizi rahat ettiren elbiselerdir. Alaçatı sıcak olan bir yer olduğu için özel bir yere gitmeyeceksiniz her zaman sade ve günlük bir elbise tercih edebilirsiniz. Gömlek elbise, çiçekli ve beyaz elbiseler genel olarak tercih edebilirsiniz. Midi boy elbise sokaklarda çokça göreceksinizdir bu da sizi şaşırtmasın modayı takip eder Alaçatı.

Şık Elbise Modelleri

Genel olarak hepimiz bakmayı da almayı sevdiğimiz elbiseler özel bir yere giderken giyeceğimiz elbiseler diyebiliriz. Bu elbiselerde kendi aralarında kategorilere ayrılıyorlar. Her biri özel ve giyen kişiye çok yakışıyor. Şık bir elbise seçimi için Zara markasını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Straplez Elbiseler

Omuzu açık dekolte detaylı straplez elbiseler kendinden emin tarzlarıyla yaz düğünlerinin vazgeçilmezi oluyorlar. Siyah, mor ve kahverengi zarif birer seçenekler olsa da pembe tonları, romantik duyguları yansıtacaktır.

Günlük elbise modası favorisi ince askılı tulum

Rüzgarda uçuşan ince askılı tulum elbise

Mavi yazlık hoş bir elbise

Yazın vazgeçilmezi yırtmaçlı elbise

Dekolteli siyah Zara model elbise göz dolduruyor
© Bu görselin tüm hakları Zara şirketine aittir.

Mini boy şık elbise

Takım Elbiseler

Günümüzde en çok görünen ve hem şık hem klasik elbiselerdir. Bu elbiseler takım şeklinde ofis ortamında, aksesuarlar ile zenginleştirip parti ortamında, önemli davetlerde ve düğünlerde giyebilirsiniz. Her rengi ayrı güzellikte olan elbiselere ayakkabı ve takı seçi sizi daha da öne çıkaracaktır. Dikkat etmeniz gereken unsur rengin sizin ten renginize olan uyumu ve bol ya da dar olmasının sizi nasıl göstereceğidir.

Cut Out Elbiseler

Modern tasarımları ve sıra dışı duruşlarıyla kırmızı halılarda, plajlarda ve özel olarak verilen davetlerde nadir görülen parçalar arasında bulunan cut out modeller, gözleri üzerinize çekmeniz için giyeceğiniz en özel elbiselerdir. En güzel kombinleme şekli açık ayakkabılarınız ile olur. Sizde kendi beğendiğiniz elbiseleri çizimleri yaparak diktirebilirsiniz ve giyebilirsiniz.

İnce Askılı Elbiseler

Hepimizin aslında sokak kombinlerinden aşina olduğu slip elbiseleri, saten kumaşların ipeksi görüntüsünün de katkısıyla çoğunlukla kombinlendiği beyaz tişört ve kazak gibi parçalardan ayırıp davet kombinlerinde tek başına kullanabilirsiniz. Her rengi zarafetle taşıyan elbiselere topuklu ayakkabı haricinde bir çift beyaz spor ayakkabının giyilmesi yeterli oluyor.

Rengi ve dekoltesiyle ben burdayım diyen elbise

Şık ve asil duran saten elbise

Cut out elbise modası yansıtan bir tarz sarıya yansımış

Cut Out modası

Her yılın modası olan takım elbisede mavi ve beyaz uyumu

Takım elbisede beyaz ve mavi uyumu

Yırtmacı Olan Elbiseler

Yine özel günler için seçilen elbiseye cüretkar bir ifade katan yırtmaçlar şıklığın yanında kendine güveni de gösteriyor. Ve klasikleşmiştir. Hele ki sade bir giysi giymek istiyorsanız, kısa ya da uzun bir yırtmaç elbisenizi yeniden yorumlayacaktır.

Tek Kollu Elbiseler

Alışılmışın dışına çıkmayı ve biraz daha farklı bir şeyler denemek isterseniz eğer tek omuz ya da tek kol elbiseleri rahatlıkla tercih etmeniz sizin için değişiklik olacaktır. Tüm bedenlerde bulabileceğiniz modellerdeki sıra dışı kesimlerle cesur stilinizi vurgulayabilirsiniz.

Her zaman trend olan siyah elbise

© Bu görselin tüm hakları Sherri Hıll şirketine aittir.

Siyahın zarafeti

Elbise modası denilince kırmızı yırtmaçlı ve straplez elbise baş döndürür

Kırmızının asilliği

Turuncu tek omuzlu zarif elbise

© Bu görselin tüm hakları Sherri Hıll şirketine aittir.

Turuncunun modaya yansıması

Mini Elbiseler

Serin yaz gecelerinin, flörtöz cazibesi ile dikkat çeken mini elbiseleri düğünlerde ve partilerde çok şık durur üstünüzde. Gerek vücudu saran abartılı ince şekiller gerekse dansta özgürlük sağlayan rahat kesimler her birinin kendine özel özellikleriyle benzersiz stiller yaratıyor. Sherri Hıll markasının gece abiyeleri birbirinden güzel seçim yapmak istediğimiz zaman oraya bakabilirsiniz.

Çiçek Desenleri Olan Elbiseler

Çiçekli elbiseler yaz modası denildiğinde akla gelen ilk giysilerden olup, özellikle kır konseptli düğünler başta olmak üzere tüm yaz düğünlerinin klasiklerinden biridir. Hareketli tonlar kullanılarak boyanan çiçek desenleri, partiler için ideal ve şık bir görünüm sunuyor.

Kışlık Elbise

Elbisenin sadece yazın değil kışında rahatlıkla elbise giyebilirsiniz. Kışlık elbiseler pamuklu, sıcak tutan ve güzel gösteren elbiselerdir. Kışlık elbise stillerini kombine etmek sanılanın aksine oldukça kolaydır. Çizme ile kombin edeceğiniz sade siyah kadife bir elbise ile her davette bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Elbisenin ruh haline göre değişen tarzını deseni ve kumaş opsiyonları ile etnik, vintage, klasik, romantik ya da sportif olarak farklı kombinasyonlarla dönüştürebilirsiniz. Sezon boyu çok popüler olan kuş gözü, balıksırtı, baklava, ekose ve çiçek desenli elbiseler dışında sade renklerde düz elbiseler de bulabilirsiniz. Desenli bir elbise ile giyeceğiniz ceket ya da paltonun düz olmasına, elbisenin sade ve giyeceğiniz paltonun hareketli olması durumunda mükemmel kombini kolayca elde edersiniz.

Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Hediye Alan
Ben Hediye Alan. Hayatımda sevdiğim üç şey: Okumak, araştırmak ve gezmek. Gezmeye 2013 yılında okurken başladım. Gezmenin bana kattığı güzellikleri seviyorum. Alaçatı da gezmeyi ve online magazinde bildiklerimi aktarmayı seviyorum. Bu yüzden Alaçatı otelleri sayfasına yazar olduğum ve gördüklerimi aktardığım için mutluyum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları