Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2024 Saç Trendleri

03.07.2024

Her yıl değişen saç trendleri, kişisel tarzınızı ifade etmenin ve görünümünüzü güncel tutmanın önemli bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. 2024 yılında da saç dünyası, yeni ve heyecan verici trendlerle dolu. Saç stilleri, renkleri ve kesimleriyle ön plana çıkan bu trendler, hem cesur ve iddialı seçenekler sunuyor hem de klasik ve zamansız tarzları yeniden canlandırıyor. 2024 yılı saç trendleri, çeşitlilik ve özgünlük açısından zengin bir yelpaze sunuyor. Saç, kişinin kendini ifade etme biçimlerinden biridir ve doğru saç stili seçimi, görünümünüzü tamamlamanın önemli bir parçasıdır. 2024 yılı saç trendleri, size hem kendinizi ifade etme özgürlüğü hem de stilinizi güncelleme ve yenileme fırsatı sunuyor. Bu trendlerle cesur adımlar atabilir veya daha sade ve klasik bir tarzı tercih edebilirsiniz. Alaçatı sokakları, Hacımemiş Mahallesi, Kemalpaşa Caddesi aralarında gezinirken eşsiz saç stilinizle insanları büyülemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Alaçatı’nın en çok tıklanan sayfası Alaçatı otelleri olarak sizler için hazırladığımız bu yazıda, 2024 yılında saç dünyasında öne çıkan en yeni trendleri keşfedeceğiz. 2024 yılı saç trendlerini keşfetmek ve kendinize en uygun olanı bulmak için bu rehberimize birlikte göz atalım. Tarzınızı yenilemek, güncel tutmak ve en yeni saç trendlerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Kadın aynanın önünde saçına kurdele bağlıyor.

Saç Bantları

Saç tokaları zamanı geldi ama 2024’te saç bantları moda olmaya hazır. Son birkaç aydır bu trendin kabarık, 6o’lardan esinlenen stilleri ve erken dönemlere özgü kalın kumaş saç bantları şeklinde yinelendiğini gördük. Bu yıl öyle ya da böyle hepimiz saçlarımızı arkaya toplayacağız.

Islak Görünümlü Saç Trendi

Geçtiğimiz sonbaharda ünlü tasarımcılar podyumlarda modellere denizkızı etkisi için saçları aşağıdayken ıslak bir görünüm verdiler. Saç yağı topaklarını saç diplerinden uçlarına kadar düzleştirerek elde edilebilen bu görüntü, saçınıza çatallaşma olmadan mega parlak, ıslak bir görünüm verecektir. Bu, tüm görünümünüzü çok daha havalı hale getirir. Ancak topuz veya arkaya tutturulmuş saçlarla sıkı, şık bir görünüm elde etmek istiyorsanız, güçlü tutuş sağlayan, tutkal benzeri bir saç jölesi deneyebilirsiniz. Ardından, saçınızı geri çekmek için yaban domuzu kılından bir fırça veya kenar fırçası ile fırçalayarak pürüzsüz bir görünüm elde edin.

Yandan Süpürülmüş Kaküller

Yana taranmış kahküller geri döndü. Zaten kakülleriniz veya hatta yüzünüzü çerçeveleyen katlarınız varsa, benzer bir görünüm elde etmek için saçınızı bir tarafa ayırın. Ancak saç kesimine açıksanız, stilistinizden kirpiklerinizde veya daha uzun düz çapraz kaküller kesmesini isteyin, bu size onları bir tarafa itmek veya ortadan ayırmak için biraz şekillendirme alanı sağlayacaktır.

Örgülü Saçlar

Bu, koruyucu stilinizi bütün bir ana dönüştürmenin harika bir yoludur ve havanıza bağlı olarak milyarlarca farklı şekilde yapılabilir. Ancak dikkat çekici ve süslü bir görünümde olmak istiyorsanız şık, geri çekilmiş bir stil tercih edin. Biraz daha ilgi çekmek için kenarlarınızı da onun gibi döndürmekten çekinmeyin.

Kıvırcık Saç Kesimleri

Kıvırcık afro, son birkaç yıldır popüler olan kıvırcık tüylü saçlar için mükemmel bir 2024 güncellemesi. Yuvarlaklığı yüzünüzü çerçeveleyerek çok çarpıcı, hacimli ve yine de eğlenceli hissettiren bir görünüm sunuyor. Kuaförünüze tonlarca referans resim getirdiğinizden ve tam olarak istediğiniz stili elde ettiğinizden emin olmak için aradığınız uzunluğu konuştuğunuzdan emin olun.

Bal Sarısı Saç Rengi

Biraz sıcaklığa sahip doğal, uzamış sarı saçlar, eskiden parlak platin sarısı kullanan ünlüleri yeni tercihi ve 2024’te de akışlarımızın vazgeçilmezi olacak. İnsanlar sarı renklerini artık daha doğal hale getiriyorlar

Kolay Virajlar

Bunu, evde asla yapamayacağınız karmaşık, podyum saç modellerinin tam tersi olarak düşünün. Bunun yerine, özellikle ince kıvrımlar içeren görünümlerle “kolay” bir saç dönemine giriyoruz. Saçınızdan rastgele birkaç parça alın ve düzleştiricinizi aşağı doğru çalıştırarak hafif bir kıvrım ekleyin. Ardından, hareketi engellemeden şekli korumak için hafif tutuşlu bir saç spreyi veya doku spreyi sıkın.

Küt Kesimler

Son zamanlarda bazı ünlüler ultra uzun saçlarından vazgeçerek uçları küt olan orta uzunlukta kesimler tercih ediyor. Uçları çok ince olan kumsal saçları kullandığımız bir dönem geçirdik. Artık insanlar sağlıklı görünen ve saça biraz canlılık katan daha küt saç kesimleri arıyor. Bu tür bir kesim, geçmiş yılların alışılagelmiş kumsal dalgaları yerine dalgalar ve buklelerle dolu 90’lara özgü fönlerin elde edilmesine yardımcı olur. Kuaförünüzden saç uçlarınızı hacim için daha uzun, daha az katla mümkün olduğunca dolgun tutmasını isteyin.

Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Yenişen
Ben Büşra Yenişen, en büyük tutkusu seyahat ve macera olan bir İzmirliyim! Hikayem, 2018 yılında yeni maceralara kanat açmak için yuvam bildiğim İzmir’den uçmamla başladı. Daha farkına bile varmadan, dünyanın herhangi bir yerine tek yönlü bir uçak bileti alıp giden birine dönüşmüştüm.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları