Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2023 Sonbahar ve Kış Ayakkabı Modası

12.09.2023

Hafif bir rüzgarın esmeye başlaması, yaprakların rengini narin bir şekilde değiştirmesi ve mevsimlerin etkileyici dansına şahit olduğumuz o büyülü dönem yine geldi. Sonbaharın romantik havası ve kışın samimi atmosferi bir kez daha karşımızda. Bu mevsimler, sadece doğanın dönüşümünü simgelemekle kalmıyor, gardıroplarımızın da yeniden düzenlenmesini gerekli kılıyor. 2023 sonbahar-kış sezonuna girerken, tarzınızı yansıtacak ve ayaklarınızı ısıtacak en şık ayakkabıları seçmenin vakti geldi. Ayakkabılar, stilimizi yansıtırken önemli bir rol oynar. Kendinize has tarzınızı göstermenin ve özgünlüğünüzü ortaya koymanın en etkili yoludur. Birbirinden güzel çeşitleriyle 2023 yılı sonbahar-kış sezonunun ayakkabı modası görenleri adeta büyülüyor. Alaçatı sokakları arasında gezinirken tarzınızı konuşturabilmeniz adına, Alaçatı’nın en çok takip edilen sayfası Alaçatı otelleri olarak sizler için bu yazıyı hazırladık.

2023 sonbahar-kış ayakkabı modası, geniş bir çeşitlilikte ve her zevke hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. 2023 sonbahar-kış ayakkabı trendlerinde, fonksiyonellik ve estetiğin harika uyumunu görebilirsiniz. Bu sezonun ayakkabı modası, çeşitli renkler, dokular ve yenilikçi tasarımlarla dolup taşıyor. Klasik modeller her zaman olduğu gibi yerini alırken, modern dokunuşlarla zenginleştirilmiş tasarımlar da dikkat çekmekte. Bu yazıda, sokak modasının ritmini yakalamak isteyenler ve klasiklere bağlı kalanlar için uygun trendleri detaylıca inceleyeceğiz. Hazırsanız, 2023 sonbahar-kış ayakkabı modasının büyüleyici dünyasını birlikte keşfedelim!

© Kapak fotoğrafındaki görselin tüm hakları VALENTINO markasına aittir.

Kitten Heels

Geçtiğimiz sezonlarda da adından sıkça söz ettiren kitten heels’ler, 2023-24 sonbahar/kış sezonunda da geri dönüyor. İnce topuklu ayakkabıların, çizmeler ve botlar dahil tüm stilleri ele geçirdiği bu sezonda, rahatlık belki de ikinci plana atılabilir. Bu sezon spor stili podyumlarda daha az görülürken, kitten heels’lerden ilham alarak feminen ruhunuzla sokaklarda gururla adım atabilirsiniz.

Y2K Modası

Y2K modası, 2000’li yıllarla özdeşleşmiş bir trenddir. Kelebek desenli üstler, kadife eşofman takımları, düşük bel etekler ve denim parçaların ardından, ekstra platform topuklu ayakkabılar da bu sezon geri dönüyor. Y2K modası 2023 sonbahar/kış sezonunda ayakkabılara oldukça şık bir şekilde yansıyarak sizi 2000’lere geri götürmeye hazırlanıyor.

Çorap Botlar ve Çizmeler

Çorap botlar, geçmiş sezonlardan tanıdığımız bir stil ve bu sezon da popülerliğini koruyor. Mini elbiseler veya taytlarla mükemmel uyum sağlayan bu modeller, kış aylarının vazgeçilmez bir parçası olabilir.

prada siyah kitten heels ayakkabı modeli

© Bu görselin tüm hakları PRADA 2007 – 2023 markasına aittir.

Givenchy markasının siyah renkli y2k modasına uygun platform tabanlı modeli

© Bu görselin tüm hakları Givenchy markasına aittir.

Hermes markasının siyah uzun çorap çizmeleri

© Bu görselin tüm hakları Hermès 2023 markasına aittir.

Açık Topuklar

Yeni sezonla birlikte, yeni stilleri keşfetme arzumuz da artıyor. Yüksek modanın önde gelen isimleri de bu konuda aynı fikirde olmalı ki botlar, babetler ve sandaletlerle birlikte açık topuklu modeller de bu sezonda tekrar trend olmaya hazırlanıyor.

Sivri Burun

Sivri burunlu ayakkabılar, her kadının gardırobunda bulunması gereken zamansız bir klasik olarak 2023-24 sonbahar/kış sezonu ayakkabı modası arasına güvenle giriyor. Bu sezon, kreatif direktörler daha cesur renkler seçmemizi öneriyor. Özellikle pembe, kırmızı, bordo, yeşil ve mavi tonlarındaki modellerin popüler olacağı tahmin ediliyor.

Pelüş Detaylar

2023-24 sonbahar/kış trendlerine baktığımızda, pelüş detayların çantalarda ve diğer giysilerde ne kadar etkili olduğunu gördük. Kreatif direktörler, pelüş detaylı ayakkabıları moda dünyasına tanıtarak, kış kombinlerinin monotonluğunu kırmamızı öneriyorlar. Bu ayakkabıları nasıl kombinleyeceğinizi merak ediyorsanız, takım elbiselerle veya ayakkabınızdaki pelüş detayın rengiyle eşleşen mini elbiselerle şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

prada ten rengi açık topuklu ayakkabı modeli

© Bu görselin tüm hakları PRADA 2007 – 2023 markasına aittir.

Alexander Mcqueen markasının siyah renkli sivri burun modasına uygun modeli

© Bu görselin tüm hakları 2023 Alexander McQueen markasına aittir.

Givenchy markasının siyah renkli peluş detaylı topuklu ayakkabı modeli

© Bu görselin tüm hakları Givenchy markasına aittir.

Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Nur Güven
Ben Büşra Nur Güven. Ankaralıyım ve Ankara’nın kasvetli havasından sıkılıp artık yeni bir maceraya atılmaya karar vermiştim. Türkiye’de 28 şehirden oluşan maceralarımdan biri tesadüf eseri Alaçatı oldu. Gördüğüm an Alaçatı’nın büyüleyiciliği karşısında gözlerim kamaştı. Alaçatı’nın her noktasını, her güzelliğini keşfetmeye karar verdim. Eşsiz tarihi yapıları, birbirinden renkli sokakları, bitmek bilmeyen eğlencesi ile Alaçatı, beni gün geçtikçe içine çekti. Her boşlukta Alaçatı’ya gelmek için can atan bir insana dönüştüm adeta. Bu güzelliği sizlerle de paylaşmaya karar verdim ve yazılarımı yazmaya koyuldum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları