Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2023 Sonbahar Renk Modası

25.10.2023

İçinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminin en güzel dönemlerinin, stilinizi yeniden yaratma ve gardırobunuzu tazeleme zamanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu moda döneminde, renklerin etkileyici gücünden de bahsetmeden geçemedik. 2023 Sonbahar – Kış koleksiyonları, çeşitliliği ve büyüleyici renk skalası ile piyasaya sürülüyor, bu da moda dünyasına taze bir hava katıyor. Sonbahar aylarında mistik Alaçatı sokakları arasında yürürken modaya ayak uydurabilmeniz adına; 2023 sonbahar kaban trendleri, 2023 sonbahar ve kış ayakkabı modası ve 2023 sonbahar çanta modası yazılarımızdan sonra sonbahara özel renk modasından da bahsetmeden geçmek istemedik. Alaçatı’nın en gözde sayfası Alaçatı otelleri olarak sizler için hazırladığımız bu yazı sayesinde 2023 sonbahar ve kış döneminin en popüler renklerini ve bu renklerin modaya nasıl bir yol çizdiğini keşfetme ayrıcalığına sahip olacaksınız. Her bir renk tonunun temsil ettiği duyguları, stilinize nasıl entegre edebileceğinizi ve hangi renk kombinasyonlarının trend olduğunu öğreneceğiz. Hazır olun, çünkü bu dönemin renk paleti, stilinizi tamamen yeni bir boyuta taşıyacak.

Kil Rengi

Toprak ve kil renk paletinin, geniş bir cilt, göz ve saç tonu yelpazesini rahatça tamamlayabildiğini belirtmek isteriz. Bu renkler, nötr bir zemin ya da enerjik bir renk patlaması olarak işlev görebilirler. Dolayısıyla, bu sezonun en popüler renk seçeneklerinden biri olarak ön plana çıkmaktalar. Eğer sonbaharın büyüleyici atmosferini elbiselerinizle sergilemek isterseniz, bu renklerin sizin için mükemmel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Viva Magenta

Renk konusundaki global otorite olarak bilinen Pantone, 2023 yılının rengini Viva Magenta olarak belirledi. Viva Magenta, sadece yılın rengi olarak anılmakla kalmadı, ayrıca uzun süre beklenen Barbie filmi ile de göz önüne çıktı. Bu rengi 2023 sonbahar ve kış sezonunda, monokrom bir görünümün parçası veya bir aksesuar rengi olarak kullanılan bir ifade rengi olarak görmeyi umabiliriz. Pantone’un seçimi, yılın rengi Viva Magenta 2023’te hayatınızı değiştirmenize ve dönüştürmenize yardımcı olacak.

Kireçli Krem ve Kemik

Krem, kemik ve kış beyazı tonları, bu sezonun önemli renklerinden olması bekleniyor. Çünkü tonlama trendi hala devam ediyor ve minimal lüks akımını da destekliyor. Ayrıca, bu renklerin tüm podyumlarda belirgin bir şekilde yer aldığını da belirtmeliyiz. Trend tahminleri, bu renklere büyük önem veriyor ve bu renklerin ayakkabılar için de trend olacağını belirtiyor.

2023 sonbahar renk modası favori renklerinden kil rengi
2023 sonbahar renk modası favori renklerinden Viva Magenta rengi
2023 sonbahar renk modası favori renklerinden kemik rengi

Kırmızı Dahlia

Sonbahar, cesur kırmızı tonları için büyük bir sezon olacak. Kırmızı Dahlia, Yves Saint Laurent ve Prada’nın Sonbahar ’23 defilelerinde ve The Row’un İlkbahar ’24 defilesinde sıklıkla karşılaştığımız bir renk oldu. Kırmızı Dahlia, zarafetin mükemmel bir temsili olarak bilinir ve soğuk aylarda kıyafetlerin altına konulan ve cesur kırmızı aksesuarlarla kombinlenerek sofistike bir vurgu yapılabilir.

Bordo

Ünlülerin stilisti Jay Hines, bu derin ve zengin renk tonunun popüler olacağını belirtiyor. “Victoria Beckham, Hermès ve Stella McCartney gibi koleksiyonlara ek olarak, insanların da sosyal medyada hangi renklere yöneldiğini gözlemleyebiliriz” diyor.

Çikolata Kahverengi

Saint Laurent Sonbahar ’23 defilesinde çikolata kahverengi ve tonlarındaki görünümler oldukça dikkat çekti. Prada da gri, siyah ve beyaz gibi diğer nötr renklerle birlikte çikolata kahverengini tanıttı. Bu renk, sadece çok yönlü olmakla kalmıyor, aynı zamanda farklı renklerle de kolayca eşleştirilebiliyor. Stilistlere göre bu renk, 2023 sonbaharı için yeni siyah olabilir.

2023 sonbahar renk modası favori renklerinden red dahlia rengi
2023 sonbahar favori renklerinden bordo rengi
2023 sonbahar favori renklerinden çikolata kahverengi
Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Nur Güven
Ben Büşra Nur Güven. Ankaralıyım ve Ankara’nın kasvetli havasından sıkılıp artık yeni bir maceraya atılmaya karar vermiştim. Türkiye’de 28 şehirden oluşan maceralarımdan biri tesadüf eseri Alaçatı oldu. Gördüğüm an Alaçatı’nın büyüleyiciliği karşısında gözlerim kamaştı. Alaçatı’nın her noktasını, her güzelliğini keşfetmeye karar verdim. Eşsiz tarihi yapıları, birbirinden renkli sokakları, bitmek bilmeyen eğlencesi ile Alaçatı, beni gün geçtikçe içine çekti. Her boşlukta Alaçatı’ya gelmek için can atan bir insana dönüştüm adeta. Bu güzelliği sizlerle de paylaşmaya karar verdim ve yazılarımı yazmaya koyuldum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları