Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2023 En İyi Korku Filmleri

11.11.2023

En sevdiğiniz Alaçatı butik otel odasında, sessiz ve loş bir ortamda olduğunuzu düşünün. Ekranınızdaki tek ışık, düşüncelere ve heyecana sürükleyici bir atmosfer yaratıyor. İşte bu etkileyici anlardan birinde, yılın en etkileyici korku filmleri ile tanışmanın tam zamanı. Korku türü, izleyicilerine heyecan dolu bir deneyim sunarken, karakterlerin korku dolu dünyalarının kapılarını aralıyor. Alaçatı’nın en popüler sayfası Alaçatı otelleri olarak bu yılın korku sinemasının en üstün örneklerini sizin için derledik. Duygusal gerilimden paranormal deneyimlere kadar, bu liste her türden korku hayranının ilgisini çekecek. Oyunculuk performanslarından yönetmenlik becerilerine ve görsel efektlere kadar her detayı özenle seçilen bu filmler, loş bir odayı bir hayalet hikayesinin ya da bir korku sahnesinin mekanına dönüştürebilir. İşte 2023 yılının en etkileyici korku filmleri, sizleri heyecan dolu bir maceraya davet ediyor. Korku türünün en dinamik ve yaratıcı eserlerini keşfetmeye hazır mısınız? Eğer adrenalini yüksek bir deneyim arıyorsanız ve korku filmlerinin dünyasına dalmak istiyorsanız, hemen aşağıda 2023 yılının en iyi korku filmleri listemizi incelemeye başlayın. Dilerseniz İpuçları sayfamızda yer alan Sonbahar için dizi ve film önerileri, film önerileri gibi yazılarımıza da göz atarak dizi ve film önerilerimizi yakından inceleyebilirsiniz.

Talk To Me

Danny ve Michael Philippou’nun ilk uzun metrajlı filmi “Konuş Benimle”, sadece yılın en iyi korku filmi olmaya aday değil, aynı zamanda A24’ün ABD’deki en büyük korku başarısı olarak kendini kanıtladı. Bu başarı, yaklaşık 50 milyon dolarlık bir hasılatla ve dünya çapında neredeyse 90 milyon dolarlık bir toplamla ölçüldü. Philippou ikizleri, YouTube’daki RackaRacka isimli kanallarında sergiledikleri çılgın gösteri ve komik kısa filmlerle tanınıyorlar. Kamera arkasında gösterdikleri özgüven, nispeten yeni bir oyuncu olan Sophie Wilde’ın öne çıkan performansıyla birleştiğinde, son derece sıkı, ürkütücü ve hatta şaşırtıcı bir gerilim filmi ortaya çıktı. Eğer bu yıl izlenmesi gereken bir korku filmi varsa, o kesinlikle “Konuş Benimle” olmalı. Bu film, sadece sizin değil, tüm korku filmi severlerin beklentilerini karşılayacak niteliktedir.

Saw X

Testere X, beklenmedik bir hikaye ve Spiral’ın ardından serinin formuna dönüşü ile serinin en yüksek puan alan devam filmi oldu. John Kramer (nam-ı diğer Jigsaw), bir grup sahtekar tıbbi tedavi dolandırıcısından intikam alırken gerçek bir anti-kahraman haline geliyor. Kara Şövalye’den bir alıntı yapacak olursak, “Ya kötü adam olarak ölürsünüz ya da kahraman olduğunuzu görecek kadar uzun yaşarsınız.”

Totally Killer

Kiernan Shipka, “Sabrina” sonrası dönemine Prime Video’da yayınlanan ve hızla popüler olan bir korku komedisiyle başlıyor. 1987’ye geri döndüğünüz ve annenizin genç ve kötü versiyonuyla tanıştığınız bir film düşünün. Olivia Holt, Shipka’nın rol arkadaşı olarak Disney imajını tamamen terk ediyor ve Always Be My Maybe’yi de yöneten Nahnatchka Khan, radarınızda tutmanız gereken bir komedi yönetmeni olarak dikkat çekiyor.

talk to me filminin kapak afiş fotoğrafı
En iyi korku filmleri arasından saw x filminin kapak afiş fotoğrafı
Totally killer filminin kapak afiş fotoğrafı

Evil Dead Rise

Yönetmen Lee Cronin, ölüleri ormandaki kulübeden çıkarıp onları Los Angeles’taki bir apartmana taşıyarak büyük bir risk alıyor. Kötülüğün Yükselişi, Evil Dead hayranlarının beklentilerini karşılayamasa da, mizah anlayışıyla övgü topluyor. Alyssa Sutherland’in psikopat ele geçirme sahnesi genel olarak övgü aldı ve sayısız sahne izleyicilerin korkuyla titremesine neden oldu.

Scream VI

Paramount, geçen yılki Çığlık’ın büyük başarısının ardından yönetmenler Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett’i Wes Craven’ın korku serisinin yeni bölümü için sete hızla geri çağırdı. Bu sefer oyuncular, Woodsboro’dan New York’a taşınıyor ve mükemmel bir performans sergiliyorlar. Hayranlar, serinin başından beri devam eden kahkaha, korku ve korku filmi yorumlarından oluşan dengeli karışımını sevdiler.

M3GAN

Barbie ateşi ülkeyi sarmadan önce, M3GAN adlı oyuncak bebek sinemaseverlerin kalplerini ve zihinlerini fethetti. James Wan ve Akela Cooper’ın tasarladığı film, yapay zeka, yüksek teknoloji aletler ve dijital çağda çocuk yetiştirme konusunda korkuları canlandırıyor. M3GAN filmi, David Guetta’nın “Titanium” şarkısını bir ninniye dönüştürerek düşmanlarını küçük bir Terminatörün soğukkanlılığıyla yok ediyor.

evil dead rise filminin kapak afiş fotoğrafı
En iyi korku filmleri arasından scream 6 filminin kapak afiş fotoğrafı
m3gan filminin kapak afiş fotoğrafı

Renfield

Renfield, bu listedeki tek korku-komedi filmi. Karanlıklar Prensi’nin güvenilir hizmetkarının patronuyla olan zehirli ilişkisini anlatan hikaye, korku, aksiyon ve komedi unsurlarını birleştirerek izleyicileri memnun ediyor. Nicholas Hoult ve Awkwafina, komedi ve atletizm yeteneklerini sergiliyorlar. Nic Cage ise Drakula rolünde göz alıcı bir performans sergiliyor.

No One Will Save You

Kaitlyn Dever’ın olağanüstü başrol performansı sayesinde bu uzaylı istilası filmi beklenmedik bir hit oldu. Beş kelimelik diyalogu olan Dever, uzaylıların kuşatması altındaki bir kadını etkileyici ve neredeyse sessiz bir şekilde canlandırıyor. Brian Duffield’ın yaratmış olduğu bu film, bilimkurgu/korku gerilim filmlerinin yanında hak ettiği yeri alıyor.

Knock At The Cabin

M. Night Shyamalan, 14. uzun metrajlı filmi Kulübedeki Tıkırtı ile ev istilası konseptini kozmik boyutlara taşıyor. Paul Tremblay’in “The Cabin at the End of the World” adlı romanından uyarlanan bu film, yedi kişilik bir topluluğun büyük ölçüde tek bir mekanda mahsur kaldığı gerilim dolu bir hikaye anlatıyor. İnanç ve mantık arasındaki çekişme izleyiciler arasında bölünmelere yol açsa da, herkes Dave Bautista’nın Leonard rolündeki performansının muhteşem olduğunu kabul ediyor.

En iyi korku filmleri arasından renfield filminin kapak afiş fotoğrafı
En iyi korku filmleri arasından no one will save you filminin kapak afiş fotoğrafı
En iyi korku filmleri arasından knock at the cabin filminin kapak afiş fotoğrafı
Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Nur Güven
Ben Büşra Nur Güven. Ankaralıyım ve Ankara’nın kasvetli havasından sıkılıp artık yeni bir maceraya atılmaya karar vermiştim. Türkiye’de 28 şehirden oluşan maceralarımdan biri tesadüf eseri Alaçatı oldu. Gördüğüm an Alaçatı’nın büyüleyiciliği karşısında gözlerim kamaştı. Alaçatı’nın her noktasını, her güzelliğini keşfetmeye karar verdim. Eşsiz tarihi yapıları, birbirinden renkli sokakları, bitmek bilmeyen eğlencesi ile Alaçatı, beni gün geçtikçe içine çekti. Her boşlukta Alaçatı’ya gelmek için can atan bir insana dönüştüm adeta. Bu güzelliği sizlerle de paylaşmaya karar verdim ve yazılarımı yazmaya koyuldum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları