Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2023 Cadılar Bayramı Kostüm Fikirleri

27.10.2023

Cadılar Bayramı, geleneksel bir tatildir ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir coşkuyla kutlanır. Ancak, son yıllarda dünya genelinde popülerliği artmış ve ülkemizde de eğlenceli etkinliklerle karşılanmıştır. Cadılar Bayramı’nın en eğlenceli yönlerinden biri kostüm seçme özgürlüğüdür. Hangi karaktere bürüneceğinizi düşünürken, popüler filmlerden ve dizilerden ilham alabilirsiniz. Cadılar Bayramı ne zaman? Cadılar Bayramı kostümü nasıl seçilir? Cadılar Bayramı kostümleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. 31 Ekim’de kutlanan ve korkuyla eğlencenin harika bir kombinasyonunu sunan bu özel günde kostümünüzü seçerken hangi karakterden ilham alacağınızı bilmiyorsanız; Alaçatı otelleri sayfası olarak sizler için hazırladığımız bu yazı sayesinde kolayca fikir edinebileceksiniz. Bu yazıda, 2023 Cadılar Bayramı için popüler film ve dizi karakterlerinden ilham alarak harika kostüm fikirleri sunacağız. Cadılar Bayramı için seçtiğiniz kostümlerinizle çekmiş olduğunuz en güzel fotoğrafları instagram (@tanyageziyor) hesabımızdan bizimle paylaşın, sayfamızda sizin de kostümünüze yer verelim. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler dileriz.

Wednesday Addams

Google’ın en son arama verilerine göre, Wednesday Addams bu yılın en popüler Cadılar Bayramı kostümü olma yolunda. Cadılar Bayramı severlerin gardıroplarında genellikle bol miktarda siyah kıyafet bulunur, bu yüzden bu kostümü son dakikada bile kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Nevermore Akademi üniforması yerine daha rahat kot pantolon, kazak ve botlarla karakterin okul dışı görünümünü tercih edin. Renk paletini kesinlikle siyah ve beyaz olarak belirlemeyi unutmayın.

Barbie & Ken

Bu sene, Greta Gerwig’in gişe hasılatı rekorları kıran filmi sayesinde, Barbie ve Ken’in Cadılar Bayramı’nın en popüler kostümlerinden biri olacağı öngörülüyor. Filmde çiftin bir dizi unutulmaz kostümü mevcut. Ancak, senaryonun dışına çıkmayı ve kendi oyuncak bebek koleksiyonunuzdan bir Barbie ve Ken görünümü oluşturmayı düşünüyorsanız, bu kesinlikle mümkün! Bu hem yaratıcı hem de eğlenceli olabilir!

The Little Mermaid – Ariel

Küçük Deniz Kızı kostümü, Cadılar Bayramı’nın klasikleri arasındadır. Bu yıl, Halle Bailey’nin canlandırdığı canlı aksiyon versiyonunu tercih edebilirsiniz. Payetli bir kuyruk ve sütyen üstü giymek pratik olmayabilir, bu durumda açık mavi bir korse elbise ve kalın bir örgü kafa bandı ile Ariel’in iki ayaklı hali için kostüm seçebilirsiniz. Her iki durumda da, ışıltılı deniz kızı makyajı olmazsa olmazdır.

Wednesday dizisi Wednesday Addams karakteri siyah uzun elbisesi
Barbie ve Ken çifti pembe ve siyah kovboy kostümleri
Cadılar bayramı için the little mermaid filmi ariel karakterinin insan halinin kostümü

What We Do in the Shadows – Nadja

Cadılar Bayramı’ndan daha iyi bir zaman olabilir mi vampir kostümü için? Yunan ve Roman kökenli asırlık bir vampir olan Nadja’nın tarzını alarak Staten Island’ın en iyi vampirlerine saygı gösterin. Azı dişlerinizi vurgulayın, ancak Nadja’nın göz alıcı ve biraz demode görünümünü de unutmayın. Daha büyük kollar ve etekler her zaman daha iyidir. Belirsiz bir Viktorya havası taşıyan bir elbise seçin, dudaklarınızı kan kırmızısı bir rujla boyayın ve yanınızda benzer şekilde giydirilmiş küçük bir oyuncak bebek taşıyın. Elbette, kostümünüz tamamen siyah olmalı.

The Addams Family – Gomez ve Morticia Addams

Bu Halloween, Jenna Ortega’nın Netflix dizisi Wednesday’deki etkileyici performansı nedeniyle, çeşitli Wednesday Addams kostümlerinin belirmesine hazır olabiliriz. Ancak, bu özel gecede, Gomez ve Morticia’dan oluşan Addams Ailesi’nin büyüleyici ebeveynlerini göz ardı etmeyin. Bu ikili belki biraz korkunç ve tuhaf görünebilir, ancak ilişkileri son derece çekici ve tutku dolu.

The little Mermaid – Ursula

Güce olan açlığı ile bilinen Ursula, bu yıl cadılar bayramı kostüm fikirleri arayanlar için muhteşem bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Abartılı makyajı, kalemle çizilmiz kaşları, havaya dikilmiş kısa sarı saçlarıyla bu karakteri ilham alanların benzersiz ve dikkat çekici görüneceğinden eminiz.

Cadılar bayramı için what we do in the shadows filmi Nadia karakterinin kostümü
Gomez ve Morticia Addams çifti the Addams Ailesi dizisinden
Cadılar bayramı için the little mermaid filmi ursula karakterinin kostümü

M3gan

Bir oyuncak bebek gibi giyinmek, Cadılar Bayramı için oldukça kolay bir seçenektir. Ancak, bilinçli bir yapay zeka ile donatılmış oyuncak M3gan’ın kostümünü oluşturmak biraz daha karmaşık olabilir. Bej bir bebek elbisesi, çizgili bir fiyonk, çizgili bir gömlek, opak beyaz çoraplar ve modaya uygun mary jane ayakkabıları gerektirecektir. Ancak en önemli unsur gözlerdir: Göz kaleminizi kirpiklerinizin altına sürmeyi ve kaşlarınızın düzgün olduğundan emin olmayı unutmayın.

Black Mirror – Joan is Awful

Eğlenceli bir grup kostümü fikri olan Joan Berbat, ‘Black Mirror’ dizisinden ilham alınmıştır. Grubun bir üyesi, açık mavi bir gömlek ile eşleştirilmiş Kelly yeşil bir pantolon ve ceket giymeli. Diğer üye ise sarı bir tulum seçmelidir. Buradaki kilit nokta saçlardır: Önleri beyaz, arka kısmı esmer saçlar için klips uzatmaları kullanabilir veya iki tonlu bir peruk bulup şekillendirebilirsiniz.

Weird Barbie

Eğer dikkat çekmek hedefinizse, Kate McKinnon’ın canlandırdığı Weird Barbie karakterini tercih edebilirsiniz. Bir oyuncak bebek elbisesi, dağınık saçlar ve özgün bir makyaj, bu kostümü tamamlamak için yeterlidir. Bu kostüm Birkenstock sandalet giymek için mükemmel bir bahane olabilir.

Cadılar bayramı için the m3gan filmi oyuncak bebek kostümü
black mirror dizisi Joan is awful bölümünden joan karakterinin ponpon kız kostümü giyinmiş hali
Cadılar bayramı için barbie filmi weird barbie karakterinin kostümü
Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Nur Güven
Ben Büşra Nur Güven. Ankaralıyım ve Ankara’nın kasvetli havasından sıkılıp artık yeni bir maceraya atılmaya karar vermiştim. Türkiye’de 28 şehirden oluşan maceralarımdan biri tesadüf eseri Alaçatı oldu. Gördüğüm an Alaçatı’nın büyüleyiciliği karşısında gözlerim kamaştı. Alaçatı’nın her noktasını, her güzelliğini keşfetmeye karar verdim. Eşsiz tarihi yapıları, birbirinden renkli sokakları, bitmek bilmeyen eğlencesi ile Alaçatı, beni gün geçtikçe içine çekti. Her boşlukta Alaçatı’ya gelmek için can atan bir insana dönüştüm adeta. Bu güzelliği sizlerle de paylaşmaya karar verdim ve yazılarımı yazmaya koyuldum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları