Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.
İpuçları

2023/2024 Kış Sezonu Favori Renkler

22.12.2023

Moda, her sezon taze bir soluk getirir ve yeni renk paletleriyle gardıroplarımıza renk katar. 2023-2024 kış sezonu da, şıklığı ve stilin sınırlarını zorlamak üzere geliyor. Bu moda döneminde renkler ve onların etkileyici gücünden de bahsetmeden geçemedik. Yılın bu soğuk aylarında, moda dünyası sıcacık renk paletleriyle parlıyor. Yaz sıcağının ardından gelen ve kışın serin havasına meydan okuyan bu renkleri, 2023-2024 kış modasında ön planda olan renkler konulu bu yazımızda detaylıca inceleyeceğiz. Yılın bu zamanlarında mistik Alaçatı sokakları arasında yürürken modaya ayak uydurabilmeniz adına; 2023 sonbahar kaban trendleri, 2023 sonbahar ve kış ayakkabı modası  ve 2023 sonbahar çanta modası yazılarımızdan sonra kış ayına özel renkler ve renk modasından da bahsetmeden geçmek istemedik. Dilerseniz 2023 sonbahar renk modası yazımızdan sonbahara ait renklere ulaşabilir ve kış sezonuna ait renkler kıyaslayabilirsiniz. Alaçatı’nın en gözde sayfası Alaçatı otelleri olarak sizler için hazırladığımız bu yazı sayesinde 2023 ve 2024 kış döneminin en popüler renklerini ve bu renklerin modaya nasıl bir yol çizdiğini keşfetme ayrıcalığına sahip olacaksınız. Her bir renk tonunun temsil ettiği duyguları, stilinize nasıl entegre edebileceğinizi ve hangi renk kombinasyonlarının trend olduğunu öğreneceğiz. Hazır olun, çünkü bu dönemin renk paleti, stilinizi tamamen yeni bir boyuta taşıyacak.

Gül Menekşe (Rose Violet)

Rose violet rengi, ilkbahar ve yaz koleksiyonlarında sıkça görüldü ve popülerliğini bir sonraki sezona da taşıdı. Bu renk, baştan çıkarıcı bir fuşya tonunu temsil eder ve canlı, enerjik bir hava yayar. Barbiecore trendinin etkisiyle bu yılın en popüler rengi olan bu pembe ton, gardıroplarımızda uzun süre yerini koruyacak gibi görünüyor.

Burnt Sienna (Burnt Sienna)

Toprağın renklerinden esinlenen rengi, doğal ve sofistike bir tonu ile dikkat çeker. Sonbaharın enerjisini taşıyan Burnt Sienna, Blumarine’den Armani’ye, GDCS’den Diesel’e kadar birçok tasarımcının defilelerinde göze çarpar.

Kırmızı Turuncu (Red Orange)

Alevli ve enerjik bir ruh taşıyan red orange rengi spontanlığını ve özgüvenini yansıtır. Yazın canlılığını sonbahara taşıyan bu renk, en sade giysilerde bile göz alıcı bir etki yaratır.

kış ayı favori renkler pantone rose violet rengi

Rose Violet

kış ayı favori renkler pantone burnt sienna rengi

Burnt Sienna

kış ayı favori renkler pantone red orange rengi

Red Orange

İran Mücevheri (Persian Jewel)

Değerli lapis lazuli taşından esinlenilerek oluşturulan ve Persian Jewel adı verilen asil mavi tonu, derinlik ve zenginlik hissi verirken aynı zamanda lüks bir görünüm sunar. Victoria Beckham, Elie Saab, Ganni gibi markaların zarif tasarımlarında bu renk, sofistike bir görünüm sunar.

Karnaval Camı (Carnival Glass)

Mentol yeşili ya da Nil yeşili olarak da bilinen ve buzlu bir görünümü olan Karnaval Camı rengi, serinletici bir etki yaratırken aynı zamanda dikkat çekici bir görünüm sunar. Sezonun en asil renklerinden biri olan Karnaval Camı, lüks duruşuyla dikkat çeker.

Alabaş (Kohlrabi)

Canlı ve neşeli bir yeşil ton olan kohlrabi rengi, enerjik ve taze bir his verir. Yeşilin bu tonu, genellikle daha eğlenceli tasarımlarda kullanılır ve sokak modasıyla oldukça uyumludur.

kış ayı favori renkler pantone persian jewel rengi

Persian Jewel

pantone carnival glass rengi

Carnival Glass

pantone kohlrabi rengi

Kohlrabi

Sıcak Çikolata (Hot Fudge)

Sonbahar ve kış sezonunun vazgeçilmezi olan koyu tonlardan biri olan ve ‘tat alma duyularınızı kışkırtacak’ bir renk olan Hot Fudge, çikolatanın tatlı ve baştan çıkarıcı karakterini yansıtır.

Tatlı Şeftali (Tender Peach)

Romantik tasarımların vazgeçilmezi olan tender peach rengi, yumuşak ve zarif bir dokunuşa sahiptir. Bu renk, huzur ve nezaket hissi uyandırırken, aynı zamanda kullanıldığı parçalara feminen bir dokunuş ekler. Victoria Beckham’ın romantik tül elbisesinden Diesel’in sokak stili yorumlarına kadar birçok tasarımda bu renk ön plana çıkar.

Geyik (Doe)

Sonbahara en çok yakışan renklerden biri olan ve sıcak bir his yaratan Geyik rengi, sarımsı bir doğal kahverengi tonudur. Miu Miu, Hermés, Stella McCartney gibi birçok markanın tasarımlarında sıkça yer alan bu renk, doğal ama dikkat çekici bir etki yaratır.

pantone hot fudge rengi

Hot Fudge

kış ayı favori renkler pantone tender peach rengi

Tender Peach

pantone doe rengi

Doe

Güneş Tutulması (Eclipse)

Gizemli ve büyüleyici bir atmosfer yaratan ve Güneş Tutulması adı verilen gölgeli bir mavi tonu, birçok tasarımda karşımıza çıkıyor. Bu mavi ton, sonbahar ve kış sezonunun en iddialı renklerinden biri olarak göz önünde yer alıyor.

Gümüş Huş (Silver Birch)

Metalik ve gümüş tonların, payetlerin ve simlerin yaz sezonunda podyumlarda ve vitrinlerde yer aldığı bir dönemden sonra Silver Birch adı verilen bu yumuşak gri ton kendini gösterir. Bu zamansız ve doğal gri, Pantone Color Institute uzmanlarına göre sonsuzluğu sembolize eder.

Hindistan Cevizi Sütü (Coconut Milk)

2023 yılında hakimiyetini sürdürecek olan ve yeni klasiklerden biri olan Coconut Milk rengi, hafif bir tat izine sahip olan bir süt beyazı tonudur. Bu renk, saf, yumuşak ve nötr bir görünüm sağlar ve trend görünümler için vazgeçilmezdir.

pantone eclipse rengi

Eclipse

kış ayı favori renkler pantone silver birch rengi

Silver Birch

pantone coconut milk rengi

Coconut Milk

Görüşmek üzere – yazısı

İlginizi Çekebilir

Büşra Nur Güven
Ben Büşra Nur Güven. Ankaralıyım ve Ankara’nın kasvetli havasından sıkılıp artık yeni bir maceraya atılmaya karar vermiştim. Türkiye’de 28 şehirden oluşan maceralarımdan biri tesadüf eseri Alaçatı oldu. Gördüğüm an Alaçatı’nın büyüleyiciliği karşısında gözlerim kamaştı. Alaçatı’nın her noktasını, her güzelliğini keşfetmeye karar verdim. Eşsiz tarihi yapıları, birbirinden renkli sokakları, bitmek bilmeyen eğlencesi ile Alaçatı, beni gün geçtikçe içine çekti. Her boşlukta Alaçatı’ya gelmek için can atan bir insana dönüştüm adeta. Bu güzelliği sizlerle de paylaşmaya karar verdim ve yazılarımı yazmaya koyuldum.

Benzer içerikler

Alaçatı
İpuçları
Alaçatı Etkinlikler
Alaçatı Yeme ve İçme
Alaçatı Gezilecek Yerler
Sahiller, Koylar ve Plajlar
Alaçatı Otelleri
Blog Yazıları